Elin Linde

Breakfast challange

Kategori: Allmänt

Nu på förmiddagen var vi en sväng till kyrkan på Röbäck och nu sitter vi här hemma och planerar diverse olika grejer. Senare i eftermiddag ska jag fara och träna och innan dess ska vi ut en sväng i skogen. Skön söndag! Igår inledde vi dagen med att åka skidor med en kompis i mitt fotbollslag. Både hon och jag har hund så vi körde drag med dem och det var verkligen kul. Sådant organiserat kaos på något sätt. Haha. Annar igår hade vi vänner över på middag så vi lagade mat under dagen. Vi lagade lammbog och det blev faktiskt riktigt gott. Hamnade i säng sent så passade på att sova ut i morse. Annars har veckan bestått av skola, skrivande och träning. I fredags gjorde jag min första fotbollsträning och det kändes helt ok i mitt baklår och det var framförallt vldigt kul! Känns som en bra start på den nya terminen. Kelm på er. 
 
Här kommer en liten sammanställning av mina olika frukostar jag ätit i veckan. Veckan inleddes med en kanel och äppelgröt med golden milk till. En spännande och kryddig smak på det hela. Gott!
 
I tisdags gjorde jag en banana-split med turkisk yoghurt, banan, jordnötssmör och granola med smak av lite cholkad som jag gjort. Lite mastigt med den turkiska yoghurten så tror hellre på en blandning med vanlig naturell yoghurt eller bara vanlig yoghurt istället. Annars väldigt gott! Till det drack jag apelsin-roibos.
 
Till onsdagen hade jag gjort en chiapudding gjord på kokosgrädde med smak av kardemumma. Till det hade jag turkisk yoghurt blandad med iblandad kokos, hallon, jordnötssmör, kokosflakes och hallon. Gott!!
 
I torsdags gjorde jag en smoothie bowl, alltså en smoothie som man äter i en tallrik. I smoothien hade jag diverse olika saker som blåbär, ingebära, fil, banan och lite avokado. Den toppade jag med blåbär, granola, kokosflakes och lite mandelsspån. Gott det med!
 
På torsdagskvällen förberedde jag en overnight oat. Alltså en havregrynsgröt som får stå i kylen och baka sig själv och bara är att äta på morgonen. Den smaksatte jag med kakao och jordnötssmör. Toppad med kokosflakes och hallon och till det åt jag en rågmacka med salami + grönt och drack chai. Enligt mig, var det ingen fullträff med choklad på morgonen. Nästa gång provar jag en annan smaksättning. 
 
Igår fyllde jag en tallrik med grekisk yoghurt som jag toppade med grape, apelsin, lite olivolja, honung, valmofrön och några hasselnötter. Jag drack english breakfast och ett glas juice. Riktigt fräsh frulle och gott var det!
 
Idag avslutade jag veckan med någon som var tänk att bli plättar gjorda på havregryn. Det gick dock inte så bra att forma till plättar så det blev snarare en stekt gröt. Lite fail men det blev iallafall gott. Till den stekta gröten åt jag päron, turkisk yoghurt kryddad med kanel och ett vallmoströssel. Jag käkade också ägg, citrusfrukter och drack milk oloong. 
 
Ja, det var helt enklet min veckan frukostar. Trevligt och kul att utmana mig själv. 
 
Kommentera inlägget här: