Elin Linde

Lite mer Japan

Kategori: Allmänt

Jag har ganska så många bilder från vår resa så det kommer helt enkelt bli en hel del om Japan. Haha, än så länge har jag bara lagt upp bilder från kameran. Iallafall, nästa dag började vi med att åka till Tsjuki fiskmarknad som är en av världens största på just fisk. Det var fisk överallt blandat med massa annat att köpa. Fiskar och skaldjur fick simma runt i små baljor för att hålla sig så färska som möjligt. Spännande att se. 
 
 
Vi passade på att prova lite olika saker att äta. Bland annat steamed buns och matchaglass. Det var ett av mina mål innan vi åkte till Japan - att äta matchaglass. 
 
 
Efter marknaden begav vi oss till Daikam-yama som var en egen liten stadsdel. Området var ganska så västerlänskt influerat och man kunde hitta avokadomackor och smoothies. Dessutom kändes det ganska lyxigt och exklusivt på något vis. Det var mysigt att strosa runt men efter ett tag kände vi oss ganska så nöjda och begav oss till nästa ställe. 
 
 
Nästa ställe vi åkte till var Shimo-Kitzawa och den stadsdelen tyckte vi mycket om. Det liknade det tidigare stället på ett sätt men kändes mer japanskt och äkta. Vi provade att äta oknomiyaki som är en slags matig pannkaka som var jättegod. Här storsade vi runt och hittade hur många second-hand butiker som helst, vi var dock så trötta att vi inte riktigt orkade med att gå i alla. Det var vår sista kväll i Tokyo och vi kändes oss nöjda att vi hunnit med allt som vi velat göra. Tokyo var en jättehäftig stad som jag absolut kan tänka mig att besöka igen, när flyget blivit mer miljövänligt eller via tåg. Men det blir en annan gång. 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: