Elin Linde

Japan del två

Kategori: Allmänt

Nästa dag i Tokyo började vi med att besöka elektronikkvarteren i Akihabara (läs en hel ministad) där det var butiker blandat med spelhallar och stora tecknade figurer på husen. Så typiskt japanskt på något sätt. Kul att se var det iallafall. 
 
Så småningom kom vi till en marknad i Ameyoko där de sålde mycket fisk och annat. Till exempel fanns det röda bläckfiskarmar för den som ville ha det. 
 
 
Vi fortsatte vår vandring till Sensojitemplet. Det var en speciell upplevelse tyckte jag. Det kändes så konstigt att ett tempel där folk utövar sin religion har blivit en turistattraktion och att vi liksom gick runt och kollade på dem. Aja. Det var ett fint område iallafall. Jag mådde dock inte så bra just då och gick med en hundbajspåse i fickan för säkerhets skull. Haha. Det kom som tur var ingenting och illamåendet la sig så småningom. 
 
 
Efter templet tog vi bussen till nästa ställe, Yanaka Ginza, som vi blivit tipsade om att besöka för att få känna "japansk kultur". Eiji som gav oss tipset hade rätt då vi båda upplevde en speciell atmosfär i området. Det är svårt att säga vad det var som gjorde det så jag antar att det var många små pusselbitar som skapade en helhet helt enkelt. Detta kom att bli ett av våra favoritområden. 
 
 
Kommentera inlägget här: