Elin Linde

Fortsättning på Japan

Kategori: Allmänt

Efter vi besökt det mysiga japanska stället tog vis oss vidare till de med västerländskt influerade områdena där det fanns mer moderna och arkitektbyggnader. Vi besökte Roppongi Hills där det fanns ett konstmuseum i en supercool byggnad och så gick vi på en närliggande utställning på Mori art museum. Utställningen handlade om katastrofer och jag blev faktiskt arg av att gå där. Haha. Konst kan beröra på olika sätt och jag blev arg för att utställningen blev ett ställe att kolla på katastofer och involverade ingenting om vårt levnadssätt och hur det kan höra ihop med katastofer. Det fanns inga informationsfoldrar om klimatförändringar eller hur man som människa kan engagera sig. Därför blev jag uppörd. Katastrofer är ingeting att bara kolla på utan vi är en del av dem och måste inse att våra handlingar har konsekvenser. Jag är väl inte rätt person att säga det so just flygit men jag tror att medvetenheten är så viktig och för att den ska skapas krävs utbildning. Jaja, det var iallafall en bra utsätllning och i samma byggnad kunde i titta på utsikten över Tokyo. Från 53:e våningen kunde vi se låååååångt. Vi lyckades dessutom pricka in skymningen och solnedgången. 
 
Efter besöket i det höga huset åkte vi vidare till ytterligare ett ställe som hette Shinjuko som ofta beskrivs som hjärtat av Tokyo. Det var otroligt stort och verkligen sådär galet som jag hade tänkt att allt skullle vara. Robotrestauranger, blinkande lampor och allt sådant där. Vi stannade för att dricka en tea milk utan bobas denna gång och så strosade vi runt. Hade siktat in oss på en udon-restaurang som var så härlig. Udon är tjocka nudlar och så fort vi kom innanför dörren gjorde de nudlarna vid disken varpå kocken ropade till nästa kock om nästa steg i rätten. Haha. 
 
 
Efter middagen hittade vi till en pytteliten sidogata där det fanns massa små restauranger/barer i små bås. Jättemysigt och ett bra avslut på den dagen. 
 
 
 
Kommentera inlägget här: